Hajde da se tretiramo!

Bez obzira na kojoj hemisferi vaše tijelo obitava, vaš energetski naboj neće daleko. Ostaje tamo gdje vam je jednom bilo dobro. Do koga je to što vam je OK da vas šerif konjević uveseljava dok za INDEXE nemate vremena, zaista ne bih debatovao u ovom krugu, jer je besciljno i bespredmetno

piše: Nermin Čengić

Nermin Čengić
Nermin Čengić
Bolesni jesmo. Potpuno zaraženi virusom Gluposti (vrijeme je da joj počnemo ime pisati velikim slovom). Spremni ste na obračun za nagluplju sitnicu koja može nekom pasti na pamet, a nemate ni m od muda da se borite za Svoje Ja. A kamoli Krupno Ja. Bolesni ste. Priznajte to sebi. Ne meni, ne bilo kome drugom, već samo sebi. Priznajte pa da počnemo odnekud (s)misliti.

Proteklih dana se cijeli svijet zavrtio oko estradne zvijezde i njegove umjetnosti. Koji dan ranije se svijet zavrtio oko druge zvijezde i njene umjetnosti. I sutra će se svijet opet zavrtiti oko neke te neke zvijezde i umjetničke crte kojom nas šamara svojim performansima u kojima se kupamo već godinama. Ništa pametnije od performansa i nazovi-umjetnosti i ne znamo i nećemo, a vala nam ni guzica ne da, pa ne možemo. Ne isplati se. “Organizacije” plaćaju samo za “incidente” ili “intervencije” kako ih se u kuloarima voli zvati.

Metamorfoza ili prirodna selekcija?

Znam da je frka sad priznati da ste se debelo zajebali. I jeste. Istestiraše vas k'o kuniće, one jednokratne što ih se ubija u laboratorijama kako bi se ispitale nove medikamentacije koje će vam opet, uz debelu maržu, prodavati po preskupoj cijeni. Ko će zaraditi? Hahaha… Na čijoj nesreći? Hahaha…

Nemojte biti bukvalni. Znam ja da upravo vi koji ovo čitate garant ne radite u farmaceutskoj industriji. Inače biste čitali GQ, povlačili lajne. Vi, koji čitate, ste glupi primjerci njih. Jer i njima naumpadne da sve to što rade MOŽDA i nije ok ali čim se ukaže mjesečni saldo o kojem ih obavještavaju SMS-om svo htijenje o boljem svijetu se rasprši. Čim osjete moć njihova dobrota se istopi. Zaboravljaju zajedno, grabe samo sebi.

Boli glava?

Svaki put kad kupite jebeni kafetin s nadom da ćete se spasiti boli, njihov osmjeh postaje sjajniji, a ljetovanje egzotičnije. Vaša bol nikad neće prestati jer ste bolesni, neizlječivo bolesni. Toliko neizlječivo da se ne sjećate kako se glavobolja samo prije dvije generacije liječila isključivo seksom. Dobrim starim seksom. Naravno, ukoliko glavobolja nije bila razlog da se seks izbjegne. Evo, bez zezanja, sjećate li se, uopšte, čistog zraka?

Bez obzira na kojoj hemisferi vaše tijelo obitava, vaš energetski naboj neće daleko. Ostaje tamo gdje vam je jednom bilo dobro. Do koga je to što vam je OK da vas šerif konjević uveseljava dok za INDEXE nemate vremena, zaista ne bih debatovao u ovom krugu, jer je besciljno i bespredmetno. Zaduženi za vaše vaspitanje vam raspršiše sve snove. Kad su vas trebali učiti oni su ili bježali, ili po vrletima skakali, ili se u samog vraga pretvorili i šerifu konjeviću omogućili da bude zvijezda (jebote!).

Ne vjeruj u idole?

Johnny B. Štulić - Vlajka
Svi redom se molite bogu/ovima, istovremeno smatrajući da je uredu obožavati (idole) i mrziti (ljude). Pokazali ste kako ste zarad umišljene stvarnosti spremni prihvatiti princip dodvoravanja svojoj sujeti. Obožavate svoje neupitno Like, a, nesumnjivo je, uživate u svakom izljevu mržnje. Glupi jeste. Vaši argumenti su nedovoljni i kreću se u rasponu od opskurnih do neinformisanih. Glupi jeste. I tačka.

Volite teritorije. Na osnovu teritorija “jasno znate ko o čemu govori”? Utučeni ste i sigurni da autor priče o lažnim idolima, banalnim mesijama i pretvaračima vazduha u zrak (i obratno), već godinama živi na Karibima pa iz te destinacije, jer mu je danas Pretežno Oblačno, u svojoj rajskoj dosadi vazi obesmišljenom puku kontinentalnom o ništavnosti idolopoklonstva.

Pa, možda ste u pravu. Možda svi mi zaslužujemo upravo tretman koji živimo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *