Hajde svijete budi dijete u Jelićevoj 1

Festival nije takmičarskog karaktera, a ugošćava pozorišta za djecu iz cijele Bosne i Hercegovini u namjeri da se djeci pruži radost igre, mašte i druuženja, odlaskom u neke bajkovite i ljepše prostore.

Amina Begović

Na pozorišnoj sceni Centar za kulturu Sarajevo, od prvog do petog oktobra 2012. godine po peti put se održava dječiji Festival ‘Hajde svijete budi dijete’. Festival je počeo premijernom lutkarskom predstavom ‘Princeza na zrnu graška’ u izvedbi Udruženja ‘Filter Sarajevo’. U sklopu festivala, od 1. oktobra 2012. godine, u galeriji JU ‘Centar za kulturu Sarajevo’ otvorena je samostalna izložba slika mlade crnogorske umjetnice Miljane Vujović. Drugog festivalskog dana (2. oktobar) ljubitelji scenske umjetnosti su mogli vidjeti dvije predstave ‘Bajka o ribaru i ribici’ Dječije scene Centra za kulturu i ‘Veselo povrće’, koju su izveli članovi Dječijeg pozorišta iz Visokog.

Trećeg oktobra na pozorišnoj sceni u Jelićevoj 1 biće održane dvije predstave: Kolažni muzički program ‘Vrtić – Moj drugi dom’ djece iz JU ‘Djeca Sarajeva’ i ‘Bajka o čarobnom sviraču’ Dječijeg kazališta Doma kulture ‘Franjo Kovačević Francika’ iz Žepča. Dramska radionica za nastavnike osnovnih škola je najavljena za 4. oktobar 2012. godine od 12 sati, a moderator je glumica Amina Begović. Istog dana planirana je izložba dječijih radova ‘Hajde svijete budi dijete’ čiji su autori polaznici vrtića JU ‘Djeca Sarajeva’. Posljednji dan festivala, 5. oktobar 2012. je rezervisan za predstave ‘Izgubljena vjeverica’ Dječijeg pozorišta iz Travnika i ‘Bajkine bajke’ koju izvode Mario Drmač i Suada Ahmetašević.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *