Hajde svijete budi dijete u Jelićevoj

Hajde svijete budi dijete
Hajde svijete budi dijete
Na pozorišnoj sceni u Jelićevoj 1, od 4. do 8. oktobra 2010. godine održava se treći po redu Dječiji dramski festival ”Hajde svijete budi dijete” čiji je organizator JU Centar za kulturu ”Sarajevo”.

Festival je organizovan sa željom da se u okviru kulturne saradnje pozorišnih grupa iz Bosne i Hercegovine djeci pruži prilika više za uživanje u ljepoti poezije i pozorišne umjetnosti.

Predstavom ”Eto tu smo mi” koju su izveli glumci Ustanove za kulturu, Sokolac, Festival je otvoren 4. oktobra 2010. godine. Drugog festivalskog dana, 5. oktobra, na sceni u Jelićevoj 1 igraju se predstave: ”Bajka o ribaru i ribici”, Dječije scene Centra za kulturu, te ”Slikar u šumi”, Amaterskog pozorišta ”Neretva” iz Konjica. Istoga dana, u Centru je planirano i državanje okruglog stola o temi ”Dramske igre” (17 sati). Moderator je književnik Mirsad Bećirbašić.

Dječiji teatar ”Bambino” će biti izveden 6. oktobra u 18 sati predstavu ”Pepeljuga”, a 7. oktobra publika će moći vidjeti predstave: “Grad Locipunum”, Bosanskog pozorišta iz Tešnja (13 sati) i “Vila lutaka”, Centara za kulturu “Sarajevo” (17 sati).

Posljednjeg dana festivala, 8. oktobra, publika će moći vidjeti predstave: “Možda lažu možda ne lažu”, Lutkarskog pozorište ”Cvrčak” iz Ugljevika (13 sati) i “Nestašno pače”, Dječijeg studija glume “Roda” iz Banja Luke.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *