Happy New Jazz: Sarajevo Jazz Orkestar & Rambo Amadeus & Zdenka Kovačiček

Na koncertu pod nazivom HAPPY NEW JAZZ, koji će biti održan u petak 29. decembra 2017. godine od 21 sat u sarajevskom BKC-u predstaviće se SARAJEVO JAZZ ORKESTAR uz specijalne goste – ZDENKU KOVAČIČEK i RAMBA AMADEUSA, koji će ovom prilikom izvesti najveća djela velikana jazza, ali i svoja djela u jazz aranžmanima.

Elvir Bandić Banda
Elvir Bandić Banda

S jedinstvenom programskom orijentacijom, u čijem je središtu kontinuirano izvođenje i poticanje nastanka jazz djela, SARAJEVO JAZZ ORKESTAR čini deset najboljih jazz muzičara sarajevske i regionalne jazz scene: Bojan Ahač (piano), Dinko Šimunović (kontrabas), Amar Češljar (bubanj), Darko Poljak (saksofon), Boris Gutić (bariton-saksofon), Marko Đorđević (truba), Nemanja Zlatarev (trombon), Goran Potić (gitara), te vokalni solista Elvir Bandić Banda, pjevač upečatljivog glasa i jedan od najsvestranijih bosanskohercegovačkih muzičara.

Rambo Amadeus
Rambo Amadeus

Rambo Amadeus osebujni muzičar, autor i performer za koncert Happy New Jazz prihvatio se dva zadatka. Rambo će se pojaviti u ulozi voditelja koncerta, ali će posjetioce počastiti i svojim najvećim hitovima u jazz obradi. Mješavina muzičkih stilova kao što su jazz, rock, hip-hop i u novije vrijeme drum and bass, u kombinaciji sa samosvjesnim humorom punim ironije, rezultiraju pravom muzičko-zabavnom poslasticom.

Zdenka Kovačiček
Zdenka Kovačiček

Zdenka Kovačiček nalazi se na vrhu hrvatske muzičke scene već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa, a često je nazivaju i prvom damom jazza. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu muzici, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Status dive koja je daleko ispred svog vremena potvrđuje prošlogodišnje reizdanje njenog prvog albuma iz 1978., ali i nedavan odabir pjesme “Elektra” za Chanel parišku reviju koji će biti dostupan u prodaji na limitiranom nosaču zvuka.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *