Hapšenja zbog nereda ispred zgrade Vlade FBiH

Demobilisani borci krenuli na Vladu BiH (Sarajevo, 21. april 2010)Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su deset osoba za koje se osnovano sumnja da su 21. aprila 2010. godine kao aktivni sudionici nasilničkog ponašanja učestvovale u protestnom skupu ispred zgrade Vlade Federacije koji su organizirala boračka udruženja u FBiH.

Za devet uhapšenih postoji osnov sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Uhapšeni su A.Š. (1954.), E.S. (1981.), S.Z. (1992.), R.K. (1988.) svi rođeni u Sarajevu; N.A. rođen 1976. u Šahbegovićima, nastanjen u Sarajevu; malodobnici E.M. (1993.), A.K. (1996.) i E.H. (1994.), svi rođeni u Sarajevu, kao i N.G. rođen 1992. u Kotoru, Crna Gora (državljanin je i BiH), trenutno nastanjen u Sarajevu. Posljednji uhapšeni je B.M., rođen 1993. u Švedskoj, nastanjen u Sarajevu, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

U saopćenju iz Federalne uprave policije navodi se da su uhapšeni bacali kamenice, komade betona i asfalta u pravcu zgrade Vlade FBiH i policijskih službenika koji su je osiguravali, čime su ugrozili građanski mir, uništili imovinu i povrijedili 23 policijska službenika. Svih desetero je dalo iskaze, nakon čega su predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na postupanje.

FUP naglašava da je nadležnom tužilaštvu podnesena prijava i protiv N.B., rođen 1968. u Lukama, općina Srebrenica, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari. N.B. je odbio policijskim službenicima dati izjavu.

Predmet je, uz službenu zabilješku, predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na postupanje. Istraga u vezi s ovim predmetom se nastavlja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *