Hasetov memorijal, 18. put

Asim Ferhatović Hase
Asim Ferhatović Hase
Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Asim Ferhatović Hase” po 18. put će biti odigran u subotu i nedjelju (25. i 26. decembar 2010) u Sarajevu.

Tradicionalni turnir, koji organiziraju FK Vratnik i Nogometni savez Bosne i Hercegovine igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.

Pokrovitelji memorijala su Federano i Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad.

Na dvodnevnom turniru, koji će biti igran u maloj dvorani KSC Skenderija, sudjelovat će osam ekipa iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i Austrije.

Predsjednik Organizacionog odbora i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić na pres-konferenciji je naglasio, da će turnir okupiti vrhunske ekipe iz regiona, te da će i ove godine zadržati visoki rejting.

Učešće na memorijalu su potvrdile ekipe: Sarajevo, Željezničar, Vratnik, Kastrioti (Albanija), selekcije Vojvodine (Srbija) i Budve (Crna Gora), Sisebrun (Austrija) i prošlogodišnji pobjednik Legaa.

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, žrijebanje će se obaviti uoči početka turnira, nakon čega će biti objavljen program i satnica takmičenja.

Pobjednici grupa igrat će u finalu, dok će se za treće mjesto boriti drugoplasirane ekipe.

Tokom turnira odigrat će se revijalni susreti veterana Sarajeva i Željezničara, te omladinaca Vratnika i škole nogometa Spartakus. Uoči početka turnira delegacija organizatora i učesnika memorijala posjetit će je mezar Asima Ferhatovića, kao i njegovu porodicu.

Na kraju turnira Stručni žiri će po tradiciji izbrati igrača koji najviše podsjeća na Asima Ferhatovića, zatim proglasiti najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelaca, golmana i veterana, te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti pehar za fair play.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *