Hej Afriko, pospane me eto

Kinder BuenoČim sam dotakla sjedište Damirovog automobila pala sam u nesvijest. Valjda me putna groznica rasturila pa sam potražila spas u zemlji snova. Prespavala sam cijeli put do Zagreba. Kaže Damir da mi je par puta provjeravao bilo jer “nikad nije vidio nekog da tokom vožnje može spavati kao krepana mačka, ma da se i ne počeše”.

Probudilo me naglo skretanje ulijevo na ulasku u Zagreb, a Damir mi je pred očima mahao Kinder Buenom. Zgrabila sam čokoladu i rekla mu da bi bolje bilo da gleda gdje vozi umjesto što mene jadnu maltretira i pitala sam ga gdje smo, a on mi je rekao da smo u Kejptaunu, gdje bi bili. Razrogačila sam oči i upratila ljude u kratkim majicama, što mi je bilo posebno drago, jer mi se iza sna nije dalo presvlačiti. Samo sam osjećala želju za kafom.

Došli smo do našeg zagrebačkog stacionara na Gornjem gradu, gdje sam još bunovna stavila vodu za kafu i okrenula nekoliko brojeva telefona kako bi potvrdila sve pred polazak. I potvrdila sam. Kafa, nešto u kljun i noga u dupe, pravac Južna Afrika.

S kafom sam bukvalno progutala dva Kinder Buena. Opet me nešto bacilo pa me Damir trzao testiranjem o Svjetskom prvenstvu postavljajući dosadna pitanja “koliko reprezentacija, grupa, stadiona, gradova, i ostalog ima na Mundijalu”, a ja sam mu rekla da me ne pegla nego da pogleda na internetu, a on je onda rekao: “E pa, draga, ako si za safari sad je pravo vrijeme”. Skontala sam da je vrijeme za polazak i pokupila dvije torbice, a Damir je pokupio ostala 2 mala i 1 veliki kofer i, vidno tužan što ostaje, odbacio me na aerodrom.

U avionu mi se začudo ne spava pa sam se sjetila da bi bilo dobro da šta napišem i evo, uz još jedan Kinder Bueno, šaram ova slova. Čim sletim imam namjeru do hotelske sobe. Ako mi se ne bude spavalo :-) zapucati u centar da vidim je li me ko poželio od mojih Kejptaunaca, pa vam javim šta je bilo…

piše: Roberta Vuvuzela Krmpotić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *