HP prepoznat kao lider

HPHP je danas objavio da je njihova ponuda za upravljanje print servisima (MPS) prepoznata od strane IDC, vodeće firme za IT istraživanje i savjete, kao preferirani izbor za velike korisnike.

HP-ov menadžment print servisima transformiše poslovne procese tako što optimizira infrastrukturu i činkovito upravlja potpunim okruženjem za sliku i štampu, te poboljšava i pojednostavljuje radne procese. Pri tome, pomaže korisnicima da snize troškove, povećaju produktivnost i smanje emitiranje štetnih materija po okoliš.

HP je prepoznat kao lider u posljednjem istraživanju “Upravljanje print servisima – Svjetsko tržište i analiza dobavljačaâ” (“Managed Print Services – Global Market and Provider Analysisâ”) sprovedeno od strane IDC kuće.
U okiru izabranog uzorka, HP je imao najveći udjel kada su u pitanju novi MPS (Upravljanje print servisima) ugovori sa štamparijama.

“HP je povećao svoje sposobnosti kako bi osnažnio MPS industriju sa svojim IT znanjem, te nastavlja da se hvata u koštac sa rastućim tržište MPS-a, sa namjerom da nadmaši očekivanjaâ”, riječi su Vyomesh Joshi, izvršnog podpredsjednika Grupe za sliku i štampu (Imaging and Printing Group) pri HP-u. “Ovo je moćan dokaz koji ide u prilog strategiji HP-a da uspostavi dugoročne, ugovorne odnose sa svjetskim vodećim kompanijama budući da ćemo nastaviti voditi digitalnu print transformacijuâ”.

DCI izvještaj je posljednji u seriji od trodjelne studije koja pokazuje vodstvo HP-a u upravljanju print servisima. Drugi izvještaji uključuju 2009. Magični kvadrant (2009 Magic Quadrant) za MPS od strane kompanije Gartner, koji pozicionira HP u kvadrant lidera, te izvještaj Photizo Group\'s 2009 MPS Market Forecast, koji pozicionira HP kao svjetskog lidera.

“IDC studija, zajedno sa sličnim izvještajima koji prepoznaju HP kao lidera, jasno pokazuju da HP ostaje najbolji izbor za kupce budući da investiraju u MPS i traže nove načine da smanje troškove i poboljšaju produktivnostâ”, riječi su Bruce Dahlgren, starijeg podpredsjednika Grupe za sliku i štampu (IPG), pri HP-u. “Još jednom, HP-ov proširen proizvodni portfolio, snaga u mreži i servisima kao i stručno znanje pozicionirali su kompaniju kao lidera, pokazujući da kupci nastavljaju birati HP kao svog pouzdanog partnera u ukviru upravljanja print servisimaâ”.

U vezi sa ovim vijestima, HP je nedavno objavio svoju globalnu poslovnu jedinicu za upravljanje rješenjima za velike kompanije (MES), pod vodstvom Bruce Dahlgren-a, u okviru Grupe za sliku i štampu pri HP-u, proširenu alijasnu sa Canon-om, poboljšane kanale za upravljanje programima, hardverom i rješenjima, zatim, HP Payback printanu kampanju i najveću ikad primjenu HP-ovih radnih rješenja za ispis.

Prvi ovako sveobuhvatan IDC-jev izvještaj “Upravljanje print servisima – svjetsko tržište i analiza dobavljačaâ”, pokriva 10 zemalja u četiri geografska regiona – Sjedinjene države, Zapadna Evropa, Azija Pacifik i Latinska Amerika.
Analiza pokazuje da je namjera za snižavanjem troškova osnovni motivator za prilagođavanje MPS-a, sa optimiziranjem infrastrukture za štampu te kao drugi motivator navode održivost kadj e u pitanju zaštita okoliša. Ostali identifikovani motivatori su regulatorna usklađenost i sigurnost, pohrana dokumenata, transformacija poslovnih procesa, spajanje ili akvizicija, ili produženje ugovora o pružanju usluga.

“Rezultati istraživanja pokazuju HP-ovu snagu u MPS segmentuâ”, riječi su Angèle Boyd, analitičar i podpredsjednik grupe pri IDC-ju. “Sa HP-ovim IT sredstvima i HP uslugama za velike kompanije, grupa za sliku i štampu (IPG) predstavlja značajnu snagu u razvoju ovog tržištaâ”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *