Hrana sa sevdahom u Sarajevu

Ziba's pita's
Ziba's pita's
U Sarajevu se na Trgu Oslobođenja održava 4. gastronomski festival pod motom Hrana sa sevdahom.

Tokom četverodnevnog festivala će biti održane prodajne izložbe i degustacije domaće gastronomske ponude, organskih proizvoda i preparata od ljekovitog bilja i meda.

U programu će učestvovati sarajevski i bosanskohercegovački kulinarski virtuozi. Osim toga, bit će organizovane različite izložbe kulinarskih specijaliteta.

Festival je zamišljen kao jedinstveno scensko-poetsko-muzičko kazivanje i pjevanje o bosanskoj hrani, piću, sevdahu i ljubavi.

Poseban segment festivala čine dva interesantna programa pod nazivom Bosanski lonac – šta sadrži i kako se spravlja tradicionalno bh jelo? i Dan ćevapčića – priča o sarajevskom ćevapčiću.

Ovogodišnji Gastro-eko festival će biti u znaku približavanja narodnih običaja i folklorne baštine srednje Bosne, a u tome će pomoći KUD Plamen Zenica i KUD Đulistan Nemila.

Najavljeno je i predstavljanje dramske sekcije KUD-a Plamen i Ansambla Bosnia Folk sa kratkim skečevima o starim običajima i tradiciji srednje Bosne.

Tokom Festivala izložit će se raritetni odjevni predmeti, prikazati proces tkanja, ćilimi, vezovi i hrana sa ovih područja, u čemu će se posebno istaći Udruženje žena Vrandučka ašlama iz Vranduka.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *