Husref Musemić se vratio na Koševo

‘Ponovo sam tu, malo više godina, malo više sijedih, ali i malo više pameti. Čast i obaveza je voditi Sarajevo. To je veliki klub. Vraćam se treći, četvrti put, što znači da sam ostavio neki trag.’

Husref Musemić
Ja nisam trener koji nešto obećava
Nakon što su obavljeni razgovori sa kandidatima za mjesto šefa stručnog štaba tima s Koševa, Upravni odbor FK Sarajevo je jednoglasno podržao imenovanje Husrefa Musemića na ovu poziciju.

‘Husref Musemić je donio titulu kao igrač, bio je prvak i kao trener i nadam se da će šef i sada uspjeti donijeti trofeje u vitrine kluba. Naše ambicije su uvijek najveće. Ugovor je potpisan na dvije i po godine.’, saopšteno je danas iz FK Sarajevo.

Igrač i trener Sarajeva

Husref Musemić je rođen 4. jula 1961. godine u Janji. Na Koševo je stigao kao talentovani igrač Radnika iz Bijeljine u ljeto 1979. godine. Od njega se tada očekivalo da postane ubojiti centarfor, poput njegovog starijeg brata Vahidina, koji je bio najbolji strijelac prve šampionske generacije FK Sarajevo. Povjerenje je u potpunosti opravdao pa je kao centarfor sa bordo ekipom osvojio naslov prvaka bivše Jugoslavije u sezoni 1984/85.

Husref Musemić u dresu Heartsa
U dresu Heartsa
Nastupom u prijateljskom susretu Albanije i Bosne i Hercegovine, u Tirani 1995. godine, Husref Musemić postaje i dio historije bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije, pa je uz Baždarevića i Omerovića, jedini igrač koji je nosio dres dvije reprezentacije – SFRJ i BiH.

Od trenerskih uspjeha važno je istači da je kao trener FK Sarajevo u sezoni 2004/05 osvojio Kup BiH, te u sezoni 2006/07 titulu šampiona Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Kao igrač i kao trener dao je svoj pečat bogatoj tradiciji i historiji FK Sarajevo.

Čast i obaveza

‘Ponovo sam tu, malo više godina, malo više sijedih, ali i malo više pameti. Čast i obaveza je voditi Sarajevo. To je veliki klub. Vraćam se treći, četvrti put, što znači da sam ostavio neki trag.’, rekao je novi šef struke FK Sarajevo na današnjem zvaničnom predstavljanju.

Husref Musemic
Miljenik navijača
Velika ljubav vlada izmeu bordo navijača i srčanog Musemije. navijai su uvijek imali puno povjerenje u Husrefa, pa je tako jedna je od ključnih stvari koje su ga ponovo dovele na klupu najdražeg kluba upravo navijački zahtjevi.

‘Pozitivno sam iznenađen interesovanjem za izbor šefa stručnog štaba. Navijači su zainteresovani, što predstavlja novu obavezu i veliko breme. Ja nisam trener koji nešto obećava. Nikada nisam bio za to da se unaprijed nešto priča. Neke igrače poznajem, neke ne, a za dobar rezultat bitno je da svi budemo zajedno. Bit ću presretan ako ja donesem neki od trofeja.’, zahvalan je ali i oprezan Musemić.

Dino Selimović
Dino Selimović
O problemu koji od ranije prati odnose između Husrefa Musemića i Uprave FK Sarajevo, koja mu već godinama duguje novac direktor Dino Selimović je rekao: ‘Vrlo brzo i vrlo korektno smo se dogovorili i riješili problem starog duga, koji nikada nije ni bio problem.

Kao svoje saradnike Musemić je odabrao: ‘Članovi stručnog štaba su Abdulah Oruč, trener golmana Đurković i još uvijek trebamo kontaktirati Senada Repuha koji jučer nije bio u Sarajevu.’

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *