Imenovani direktori dvije srednje i šest osnovnih škola

Srednja građevinsko-geodetska škola, SarajevoVlada Kantona Sarajevo je u nastavku sjednice koju je započela prošle sedmice prihvatila imenovanje direktora dvije srednje i šest osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

Vlada je dala saglasnost Školskom odboru JU “Srednja građevinsko-geodetska škola” da imenuje Jasminka Huseinčehajića za direktora ove škole. Data je saglasnost i za imenovanje Mensura Porovića za direktora Javne ustanove “Srednja škola primijenjenih umjetnosti”, Zijada Numića za direktora OŠ “Nafija Sarajlić”, Safeta Dizdara za direktora OŠ “Pofalići”, Azema Gusića za direktora OŠ “Avdo Smailović”, Bakira Kulenovića za direktora OŠ “Mladen Pozaić”, Vjekoslava Brezara za direktora OŠ “Malta” te Hasibe Hasković za direktoricu OŠ “Vladislav Skarić”.

Na sjednici je prihvaćeno imenovanje predsjednika i članova upravnih odbora za šest javnih ustanova iz oblasti rada i socijalne zaštite. Vlada je također dala saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti predsjednice i članova Upravnog odbora Javne ustanove “Djeca Sarajeva”.

Za v.d. predsjednice UO imenovana je Jagoda Smajiš, koju je predložio predlagač; za v.d. članova UO imenovane su Marija Lomigora i Amela Bajraktarević, uime zaposlenika ove ustanove, dok su Elma Cerić i Nusreta Jamaković imenovane za v.d. članova UO uime Udruženja roditelja.

Na sjednici je usvojen i plan upisa učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2010/2011. godini. Pravo na upis u srednje škole u Kantonu Sarajevo imaju 5.464 učenika koji su završili osnovnu školu i 160 učenika koji su završili muzičke škole.

Planom je predviđeno da za upis u gimnazije, tehničke i srodne škole te umjetničke škole bude raspisan od 7. do 18. juna, a da prijemni ispit za ove škole bude 21. i 22. juna. Plan predviđa i da konkurs za upis u srednje stručne škole traje od 7. do 22. juna, a za ove škole nije potrebno polagati prijemni ispit.

Ministri u Vladi KS-a s premijerom Besimom Mehmedićem na čelu održali su danas i tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana Analiza stanja i prijedloga mjera za rješavanje problema u vodozaštitnoj zoni “Sarajevsko polje”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *