Istraga o eksploziji GRAS-ovog protivpožernog aparata

JKP GRAS, SarajevoU toku je istraga o nesreći koja se sinoć desila u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada je poginuo 49-godišnji Rizo Sadiković, u pokušaju da ugasi požar na svom automobilu.

Sadikoviću je u rukama eksplodirao protivpožarni aparat. Automobil i protivpožarni aparat su na vještačenju, nakon čega će biti poznato kako je došlo do nesreće. Uzrok požara automobila najvjerojatnije je kratak spoj na instalacijama za grijanje.

Uprava i uposlenici KJKP GRAS Sarajevo izrazili su duboko žaljenje zbog nesretnog slučaja uzrokovanim protupožarnim aparatom koji je vlasništvo ovog preduzeća. Iz preduzeća GRAS naglašavaju da su

“Posebno smo pogođeni činjenicom da se jedan čisto ljudski i dobronamjeran gest našeg vozača, koji je samo želio pomoći nastradalom, završio tragično.”, kažu iz GRAS-a.

U GRAS-u, u skladu sa zakonom, svakih šest mjeseci servisiranje protivpožarnih aparata vrše ovlaštene kuće, što je slučaj i s aparatom koji je koristio nastradali Rizo Sadiković.

“Posjedujemo dokumentaciju ovlaštene kuće koja je izvršila servisiranje protivpožarnog aparata kojom se potvrđuje da je aparat ispravan i funkcionalan.”, kažu GRAS-ovci.

Treba sačekati nalaz istražnih organa koji će pokazati tačan uzrok ove nesreće, ali treba biti i oprezan i dobro razmisliti u koje vozilo javnog prijevoza ulazite.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *