Ivo Komšić je novi gradonačelnik Grada Sarajeva

Sarajevo je večeras dobilo novog gradonačelnika – Ivu Komšića.

Ivo Komšić
Ivo Komšić
Kandidat Socijaldemokratske unije BiH, Ivo Komšić izabran je u nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Za Komšića je glasala većina, odnosno 15 vijećnika, protiv je bilo 7, dok je pet delegata ostalo suzdržano.

Glasanju je prethodila polemika u vezi s načinom rada Gradskog vijeća, a određeni broj vijećnika je insistirao na tome da Komšić, kao novi kandidat SDU-a, treba najprije predstaviti svoj program, na što je on odgovorio kako će njegov glavni ‘program biti da sjednice Gradskog vijeća ne liče na sjednicu koja je u toku’.

Komšić se odmah nakon glasanja usprotivio načinu na koji se stvara neprimjerena atmosfera i tenzije, ističući simboličnu važnost glavnog grada te njegovu ulogu u reintegraciji zemlje. Komšić je najavio da će se kao gradonačelnik Sarajeva angažovati na vraćanju određenih nadležnosti Gradu i izgradnji digniteta gradskih institucija i građana glavnog grada BiH.

uskoro opširnije…

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Ivo Komšić je novi gradonačelnik Grada Sarajeva”

  1. Zelim gospodinu nacelniku uspjesan rad.Doslo je vrijeme da se narod proludi i poche razmisljati o jedinoj domovini a ne o nekakvim torevima za ovce zvanim nekakvim republikama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *