Izabrani najljepši balkon, dvorište i ulaz u opštini Centar

Dobitnici nagrada za najljepši balkon, dvorište i ulaz u opštini Centar 2010. godineU velikoj sali Općine Centar, 8. jula 2010. godine upriličeno je proglašenje pobjednika takmičenja “Izbor najljepšeg balkona, ulaza i dvorišta na području općine Centar – 2010. godine”.

Uručivanjem nagrada je okončano takmičenje koje već četvrtu godinu u nizu realizuje Udruženje inženjera i tehničara hortikulture BiH, u saradnji sa Općinom Centar.

Specijalnu nagradu za vrtni detalj dobila je Selma Ruhotina (Dejzina Bikića 22).

U kategoriji najljepši ulaz: prvu nagradu osvojila je Vasva Beširević (Urijan Dedina 129), drugu nagradu dobila je Mirsada Ramić (Branilaca Sarajeva 27), a treću Mirsada Aganović (Tešanjska 18).

Prvu nagradu u kategoriji najljepši balkon dobila je Amra Hadžimuhamedović (Marcela Šnajdera 9a), drugu nagradu osvojila je Vera Jovanović (Džidžikovac 10), a treću Ajiša Šlaković (Ismeta Mujezinovića 16).

Prvu nagradu za najljepše dvorište dobio je Matija Varkašević (Jukićeva 64), drugu nagradu su dobili Indira i Emir Pašić (Avde Jabučice 37), a treća nagada pripala je Džemili Ćatović.

Na svečanosti u Općini, iskazavši veliku radost zbog prve nagrade dodijeljene sa ljubavlju uređenom balkonu njenog porodičnog doma, Amra Hadžimuhamedović je istakla da je ovo takmičenje prilika da se promovira njegovanje tradicije bosanskih bašči i sačuvaju od zaborava tradicionalna narodna imena biljaka koje se generacijama uzgajaju u Bosni i Hercegovini.

Matija Varkašević, prvonagrađeni vlasnik najljepšeg dvorišta, prilikom uručenja nagrada kazao je: ”Već pedeset godina sam uređujem vrt, rasađujem svoje ruže, njegujem pelcere i gledam kako rastu. Lijepo je dobiti nagradu Općine za svoj trud, ali svi koji uzgajaju cvijeće znaju da je ljubav u tome najvažnija”.

Pobjednike takmičenja je odabrala stručna komisija sastavljena od članova Udruženja, koji su u periodu od kraja maja do kraja juna ove godine obišli područje središnje gradske općine, te na terenu sačinili foto dokumentaciju najljepših balkona, dvorišta i ulaza, prijavljenih za izbor.

Vlasnici najljepših zelenih oaza u Centru koji su osvojili prva mjesta nagrađeni su sa po 140 KM, drugoplasirani sa po 120 i trećeplasirani sa po 100 KM. Dodijeljena je i jedna specijalna nagrada (90 KM) za najljepši vrtni detalj.

Nagrađenim takmičarima i gostima u Općini podijeljeni su promotivni cd-ovi pod nazivom “Zelenilo ukras grada – Sarajevo 2010”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *