Izazivanje opće opasnosti – Krađa – Požar – Teške krađe – Saobraćajna nezgoda

istragaU protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se ukupno 36 saobraćajnih nezgoda, od toga 32 sa materijalnom štetom i 4 sa nastradalim licima, kojom prilikom je jedna osoba teže, a 6 lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, 8 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedan vozač zbog upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere i 3 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Izazivanje opće opasnosti
Dana 05.03.2009.godine u 18,00 sati, službenici policije I PU lišili su slobode B.A., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Postoje osnovi sumnje da je isti dana 04.03.2009. godine oko 21,50 sati u ulici Sarači, općina Stari Grad Sarajevo, pucao iz vatrenog oružja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.U obavljenom intervjuu, imenovani je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, dok se za predmetnim oružjem traga. B.A. će uz službeni izvještaj biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Krađa
Dana 05.03.2009.godine oko 17,50 sati, službenici policije IV PU lišili su slobode H.E., rođena 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Ista je izvršila krađu u drogeriju »SAM SHOP«, ulica Rustempašina, općina Ilidža. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv H.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Požar
Dana 05.03.2009.godine oko 05,30 sati u ulici Dejzina Bikića, općina Centar Sarajevo, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke »BMW«, vlasništvo Dž.S. iz Sarajeva. Požar je lokalizovan od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja.

Teške krađe
Dana 05.03.2009. godine u 16,45 sati, službenici policije III PU lišili su slobode T.E., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ FBiH (Teška krađa). Prilikom pregleda kod istog je pronađena i oduzeta jedna ženska kožna jakna, za koju nije mogao dokazati porijeklo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.E. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.

Dana 05.03.2009. godine oko 19,45 sati, službenici pilicije I PU lišili su slobode K.D., rođen 1974. godine u Austriji, nastanjen nu Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ FBiH (Teška krađa). Isti je zatečen na izvršenju provalne krađe u podrumske prostorije, u ulici Edhema Mulabdića, općina Stari Grad Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.D. je predat u Odsjhek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Saobraćajna nezgoda
Dana 05.03.2009. godine oko 21,00 sati, na kolovozu ulice Kobilja glava, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u lijevu stranu van kolovoza, putničkog motornog vozila marke »VW Golf 2«, reg. oznake 896-J-787, kojim je upravljao vozač N.M., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i udara u betonski stub dvorišne ograde. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede (fraktura jagodične kosti) je zadobilo dijete N.B., rođeno 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je zadržano na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede su zadobili dijete N.B., rođeno 1999. godine u Sarajevu i mldb. N.E., rođen 1995. godine u Sarajevu, oboje nastanjeni u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *