Izglasano nepovjerenje Arziji Mahmutović

Vijeće roditelja JU Djeca Sarajeva izglasalo nepovjerenje sadašnjoj direktorici Arziji Mahmutović, navodi se u saopćenju za javnost koje je Vijeće roditelja objavilo u srijedu 14. aprila u večernjim satima

Arzija MahmutovićNa ranije najavljenoj sjednici Vijeća roditelja JU Djeca Sarajeva održanoj 14.04.2010. na kojoj se raspravljalo o odluci V.D. Upravnog odbora ustanove o imenovanju Arzije Mahmutović na poziciju V.D. direktorice ustanove, do rezultata konkursa objavljenog u nedelju 11.04., većinom glasova (12 ZA; 3 suzdržana) je donesena odluka o neizglasavanju povjerenja sadašnjoj direktorici ustanove.

Roditelji su usvojili mišljenje da trenutačna situacija u ustanovi otvara mnoga pitanja, te da je generalno nezadovoljstvo načinom upr avljanja JU Djeca Sarajeva stanje koje se ne smije i dalje održavati.

Svjesni svojih prava i obaveza u punom kapacitetu, roditelji ovim putem žele prenijeti svoj stav u javnost i finalno prekinuti situaciju u kojoj se konstantno pojavljuju pitanja na koja niko od relevantnih institucija i organa ne daje odgovor.

U nadi da će ova odluka biti motivator za pokretanje novog razdoblja u funkcioniranju JU Djeca Sarajeva, te dovesti do razjašnjenja sporne situacije vezane za konkurs za članove Upravnog odbora ustanove, zvanično izabrani predstavnici roditelja u Vijeću, te njihovi predstavnici u UO ustanove planiraju poduzeti mjere pri osiguravanju legalnosti procesa kandidiranja i odabira finalnog kandidata za poziciju direktora/ice ustanove prema već pomenutom konkursu. Ova odluka donesena je na osnovu više pokazatelja o mobbingu unutar ustanove, kao i na osnovu sumnji o zloupotrebi položaja sadašnje direktorice, navodi se u saopćenju.

radiosarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *