Izgradimo zajedničko civilno društvo

Novi grad Sarajevo, panoramaSarajevo će od 14. do 16. aprila 2010. godine biti domaćin Foruma “Izgradimo zajedničko civilno društvo” u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava BiH, Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH, Centra “Andre Malraux” Sarajevo i CCFD Terre Solidaire iz Francuske.

Forum će okupiti više od 100 učesnika iz 50-ak nevladinih organizacija iz BiH, zemalja Balkana i Evropske unije, koje dijele iste vrijednosti i opredijeljene su za građansku BiH.

Cilj skupa je osnažiti civilno društvo u BiH kako bi postalo ključni igrač u demokratizaciji zemlje, ali i doprinijeti sveopćoj izgradnji evropskog civilnog društva. Tokom trodnevnog druženja, učesnici će razmijeniti iskustva te diskutirati o tome šta očekuju od nacionalnih i međunarodnih institucija prisutnih u BiH.

Pored diskusija i radnih grupa, u okviru Foruma je predviđeno i prikazivanje dokumentarnih filmova “Dvije škole pod jednim krovom”, “Queer Festival u Sarajevu”, te premijera filma “Nemoj mi samo o miru i ljubavi” autora Ćazima Derviševića.

Okupljanje aktera civilnog društva iz BiH te njihovih kolega koji dolaze iz raznih inicijativa iz zemalja Balkana i Evropske unije samo je prvi korak u dugotrajnom procesu. Oni će zajedno raditi na definiranju konkretnih akcija koje žele poduzimati u budućnosti, a zaključke će predstaviti javnosti posljednjeg dana Foruma.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *