Izgradnja ‘Uvrnute ćuprije’ na Miljacki se nastavlja po planu

Novi most i šetalište čine jednu cjelinu,, a Obala Maka Dizdara će obnovom ranijim radovima oštećenog šetališta kao i izgradnjom mosta dobiti na značaju

Most Festina lente u Sarajevu

Radovi na izgradnji pješačkog mosta koji će povezivati dvije obale Miljacke između Radićeve ulice i Akademije likovnih umjetnosti, gdje se istovremeno radi i na obnovi šetališta duž Obale Maka Dizdara, idu svojim tokom.

Most je već donio posebnost dijelu grada u kojem je smješten i predstavljaće svojevrstan kuriozitet kako domaćinima tako i gostima bh. metropole. Također, u toku i radovi na obnovi šetnice duž Obale Maka Dizdara, čiji završetak je planiran do polovine jula 2012. godine, dok se okončanje izgradnje pješačkog mosta očekuje i ranije.

Nakon montaže zaštitne ograde slijede radovi na oblaganju mosta aluminijskim pločama (trespa), postavljanje rasvjete i farbanje mosta. Dužina mosta iznosi 38 metra a širina od 4 do 7 metara.

Šetalište duž Obale Maka Dizdara će biti popločano novim granitnim i kulir pločama otpornim na uticaj mraza i soli za zimsko posipanje ulica. Uz sanaciju šetnice se radi i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Za narednu godinu planirano je i uređenje Radićeve ulice kao pješačke zone, bez saobraćaja za motorna vozila, za što je poznati sarajevski arhitekta Amir Vuk Zec već pripremio idejni projekat.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.