Izložba fotografija Branimira Prijaka

Planeta penzionera, Branimir PrijakU sarajevskoj galeriji “Leonardo” (Koševo 14) otvorena je 22. januara 2010. godine izložba fotografija autora Branimira Prijaka – pod nazivom “Planeta penzionera”, koju je finansijski pomogla Općina Centar.

Zainteresovani građani mogu pogledati izložbu do 27. januara 2010. godine, u vremenu od 10 do 15 sati i od 17 do 20 sati.

Prilikom otvaranja izložbe fotografija, nastalih u periodu od 2000. do 2009. godine u Sarajevu, autor je izjavio da kombinacijom dokumentarnih fotografija i “nadrealnih” fotomontaža pokušava dočarati jednu zaboravljenu životnu dob u potrazi za izgubljenim dostojanstvom i zasluženim poštovanjem.

Branimir Prijak je osim u Sarajevu svoje fotografije izlagao u nekoliko evropskih gradova: Rimu, Beču, Kopenhagenu, Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu… Trenutno je angažovan kao urednik fotografija za sedmični sportski magazin “Sport centar” i za sportski web portal sportsport.ba. Također je tokom svoje karijere kao fotograf sarađivao sa sedmičnikom “Slobodna Bosna”, magazinom “Mladina” iz Slovenije, magazinom “Printz” i art magazinom “Spike” iz Austrije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

2 Odgovori na “Izložba fotografija Branimira Prijaka”

  1. Komedija je sto te galerije nema ni na vasem spisku, i niko ne zna gdje se ta galerija nalazi, pa kad pisete o galeriji i izlozbi, napisite i adresu

  2. Primjedba je apsolutno na mjestu, pa smo se “zadali” i otkrili adresu galerije “Leonardo” (http://sarajevo.co.ba/tagovi/galerija-leonardo/), a od sada, zahvaljujući vaÅ¡oj primjedbi, sva mjesta ćemo vezati za stranicu na kojoj će biti jasno istaknuta lokacija. :-)

    Redakcija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *