Izložba fotografija i promocija monografije Zijaha Gafića

Quest for Identity
Quest for Identity
Monografija “Quest for Identity”, autora, fotografa Zijaha Gafića objavljena je 2010. godine, u izdanju američke izdavačke kuće “De.Mo”, uz podršku ambasade SAD u Sarajevu.

Jedna od fotografija nagrađena je na godišnjem konkursu prema izboru američkog magazina Photo District News, a projekat je polovinom septembra 2010. godine dobio nagradu italijanskog udruženja novinara, koja se dodjeljuje u kategoriji “Izvještavanje o ratu”.

Iako je projekat napravljen 15 godina nakon rata, neosporna je važnost monografije koja se bavi pitanjima identifikacije nestalih osoba.

Gafić je dobitnik brojnih priznanja – između ostalog tri World Press Photo nagrade (2001. i 2002.), Kodakove nagrade za reportere na festivalu Visa pour l'Image u Perpignanu (2002.), nagrade grada Praga (2003.), Grand Prix Discovery of the Year na festivalu fotografije u Arlesu (2003.) i Getty Images Grant for Editorial Photography (2007), a redovan je saradnik magazina: Time, Newsweek, New York Times, L’ Espresso, Photo, Le Monde 2, Liberation, La Repubblica, Times Magazine.

Izložba fotografija ličnih predmeta koji se koriste pri identifikaciji žrtava i promocija monografije “Quest for Identity” će se održati u sarajevskoj galeriji Čarlama Depot, 26. oktobra 2010. godine u 18 sati.

Vrijeme: 26. oktobar – 9. novembar 2010
Mjesto: Čarlama Depot, Skenderija, Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *