Izložba fotografija u Centru za mlade – Gorica

autoput 101Povodom 2. maja dana Općine Centar Sarajevo, u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), će biti organizovana izložba fotografija “Road Trip USA” umjetničkog rukovodioca Škole stripa, Maje Pavlovića.

Izložba, koja se održava pod pokroviteljstovm Općine Centar Sarajevo, biće otvorena u petak, 23. 04. 2010. godine u 20 sati.

Ova kratka priča u fotografijama govori o putovanju u Sjedinjene Države, autoputevima, jezerima i gradovima kroz koje je autor prolazio u tih mjesec dana, tokom ljeta 2009. godine. Naziv izložbe “Road Trip USAâ” obuhvata 26 kolor fotografija, obrađenih u Photoshop-u, koje su nastale u gradovima kao što su Ann Arbor i Grand Rapids, država Michigan i gradovima San Francisco, Sacramento i Los Angeles, država California, kao i na jezeru Tahoe koje leži na granici između dvaju država, Californie i Nevade.

Neke od fotografija nastale su tokom putovanja autom kroz Californiu, i to nama iz filmova poznatim autoputem 101 koji prolazi kroz cijelu državu, i povezuje njen sjeverni i južni dio.

Najveći broj fotografija nastao je za vrijeme autorovog boravka u prelijepom gradu sjeverne Californie, San Franciscu. Tu se mogu vidjeti impozantni Golden Gate Bridge, Piere 39 i downtown.

Autor je od 700 fotografija izabrao ovih 26, koje su po njegovom mišljenju među stotinjak najinteresantnijih sa umjetničkog aspekta a isto tako sa aspekta kadriranja, kompozicije itd. On se odlučuje na retuširanje istih u maniru Pop Arta, odnosno nečega što bi se moglo nazvati plakatna umjetnost, i sada neke od fotografija podsjećaju na plakate u tehnici sito štampe i novinske štampe (upadne rasterske tačke, koje se mogu povezati i sa starim nedjeljnim stripovima).

Autor fotografija, Majo Pavlović, bavi se devetom umjetnošću, izlaže svoje radove na izložbama vezanim za strip događaje, a ovo je prvi put da se odlučio za izložbu umjetničkih fotografija u svrhu pomjeranja granica svoje aktivnosti.

Izložba će biti otvorena od 23. aprila do 5. maja2010. godine, od 9 do 22 sata u Galeriji Centra za mlade – Gorica.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *