Izložba: Grad i priroda, Edhema Joldaša

Izložbom fotografija pod nazivom “Grad i priroda” u petak se u Brusa bezistanu, sarajevskoj publici predstavio penzioner Edhem Edo Joldaš koji se već pet decenija bavi fotografijom.

Pogled na Sarajevo, foto: Edhem Joldaš
Pogled na Sarajevo, foto: Edhem Joldaš

Edhem Joldaš se predstavio sa 70 fotografija rađenih u koloru, selekcioniranih u nekoliko tematskih blokova, kao što su panorama Sarajeva, gradski mostovi, cvijeće, te kritika različitih pojava u Sarajevu: “Fotografije su najvećim dijelom rađene u Sarajevu, a nekoliko ih je snimljeno na planinama u BiH. Obuhvataju period od posljednjih 15-ak godina”, pojasnio je Joldaš, ocijenivši da izložba ima namjeru pokazati njegovu ljubav prema Sarajevu, te ukazati na mnoge inspirativne i kulturno-historijske dijelove grada.

Direktorica Muzeja Sarajeva Amra Madžarević je napomenula da izložbu postavljeju Muzej Sarajeva u saradnji s Društvom prijatelja Grada Sarajeva povodom predstojećeg 6. aprila, Dana oslobođenja grada kao i s namjerom da se pomogne rad Društva koje već nekoliko godina afirmira kulturne i historijske vrijednosti Sarajeva.

Vrijeme: 18. do 23. mart 2011
Mjesto: Brusa Bezistan, Sarajevo
Ulaz: besplatno

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *