Izložba grafika sa sarajevskim motivima, Mustafe Arapija

U okviru međunarodnog festivala “Baščaršijske noći” i obilježavanja stogodišnjice nezavisnosti Albanije, u Općini Stari Grad je psotavljena izložba grafika sa sarajevskim motivima, albanskog umjetnika Mustafe Arapija.

Grafike Mustafe Arapija
Grafike Mustafe Arapija
Mustafa Arapi u Velikoj sali Općine Stari Grad predstavlja 60 svojih grafika, od kojih 20 predstavljaju Albaniju, a 40 Sarajevo.

‘Radeći grafike fokusirao sam se na najznačajnije spomenike u Sarajevu. Moram priznati da sam se i zaljubio u ovaj grad. Podsjeća me na stari Konstantinopol, grad koji je privlačan umjetnicima i grad u kom se isprepliću različite kulture i etnosi u jednom skladu.’, rekao je Arapi na otvaranju izložbe.

Arapijeva izložba grafika samo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti organizovanih povodom obilježavanja 100. godišnjice nezavisnosti Albanije.

Za mjesec dana izložba će biti postavljena i u Tirani, a kroz ove grafike stanovnicima Albanije će biti prenesen dio sarajevske duše.

Mustafa Arapi rođen je 1950. godine u Tirani. Osim u svojoj zemlji, izlagao je i u Francuskoj, Egiptu, Turskoj, Italiji, Makedoniji…

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *