Categories
Susreti i zbivanja

Izložba međunarodnih umjetnika u Zvonu

U sarajevskom Zvonu u toku je izložba internacionalnog, savremenog umjetničkog pokreta – NetCAM.

NetCAM izložba
NetCAM izložba

NetCAM ovom prilikom predstavlja 40 radova konceptualnih fotografa i 28 art video radova. Sarajevska publika imaće priliku da se upozna sa radovima autora iz Makedonije, Turske, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Njemačke, Italije, Francuske, Egipta, Amerike i mnogih drugih zemalja. Na ovoj izložbi pridružit će se i umjetnici iz Sarajeva, čiji radovi kasnije biti izloženi u drugim mjestima u kojim će NetCAM nastaviti prezentirati svoj projekat.

NetCAM izložba
NetCAM izložba

NetCAM je internacionalni, savremeni umjetnički pokret čija je osnovna namjera povezivanje umjetnika i razvijanje kulture. a koji spaja institucije, galerije i univerzitete te kreira mrežu zahvaljujući kojoj svaki umjetnik ima priliku da se predstavi na različitim stranama svijeta.

NetCAM - Museum in network
NetCAM – Museum in network

Prilikom svake nove izložbe NetCAM predstavlja brojne umjetnike i galerije od kojih je nekima to prvi kontakt sa međunarodnom scenom. Ova kolekcija na internacionalnoj art sceni nudi uvid u rad umjetnika cijelog svijeta, pokrećući nove incijative, omogućujući zajedničke susrete i lični razvoj.

NetCAM izložba
NetCAM izložba

U Zvonu gostuju Antonio Manfredi, kustos postavke iz Italije i makedonska umjetnica Alma Idrizi. Izložba je do sada predstavljena u kulturnom centru Gostivar (Skopje), Eregla(Turskoj), Rijeka (Hrvatska), Solun (Grčka) i Ulcinj (Crna Gora), a nakon Sarajeva će ova putujuća izložbena postavka biti prikazana u Poljskoj, Češkoj i Njemačkoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *