Izložba nagrađenih radova Anura Hadžiomerspahića u Collegium Artisticumu

Povodom dvadeset godina kreativnog rada Anura Hadžiomerspahića, Galerija Collegium artisticum je organizovala izložbu ANUR HADŽIOMERSPAHIĆ: IZLOŽĆBA NAGRAĐENIH RADOVA, koja je otvorena 14. jula i trajaće do kraja augusta 2016. godine.

Izbor radova Anura Hadžiomerspahića
Izbor radova Anura Hadžiomerspahića

Generalni koncept izložbe je usmjeren ka javnom predstavljanju činjenice da je umjetnik i dizajner iz Sarajeva Anur Hadžiomerspahić, zaslužio i osvojio najviša internacionalna priznanja za radove iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga koji, postavljeni na ovoj izložbi, veoma jasno ilustruju njegov dvodecenijski kreativni put.
Od nagrada i priznanja koja su Anuru Hadžiomerspahiću dodjeljena za njegove ostvarene umjetničke projekte koji će na ovoj izložbi biti predstavljeni, dva imaju poseban i uistinu najveći internacionalni ugled: priznanje pobjednika najznačajnijeg internacionalnog festivala advertisinga i grafičkog dizajna, EPICA AWARD u Parizu, za reklamnu kampanju Iscraemeco RAČUNAJ NA MENE, te uvrštavanje serije apel plakata umjetničkog projekta HUMAN CONDITION u Centralnu izložbu Venecijanskog bijenala, pod nazivom PLATEAU OF HUMANKIND, čiji je kreator i selektor bio jedan od najpoznatijih kritičara umjetnosti savremenog doba Harald Szeemann.
Izložba radova iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga, kojima su dodjeljena najviša u zemlji i svijetu, otvorena je u okviru programa Festivala Baščaršijske noći 2016.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *