Izložba plakata – Posteri MESS 1997-2010

MESS 2010
MESS 2010
U povodu održavanja 50. jubilarnog Internacionalnog teatarskog festivala MESS, večeras u 18:30h u Galeriji Java direktor Festivala, Dino Mustafić, otvorit će izložbu “Posteri MESS 1997-2010”.

Kada je 1997. godine obnovljen rad Festivala MESS, autori prvog postera bili su Tanja i Stjepan Roš. Od naredne godine, pa sve do danas Festival MESS surađuje sa agencijom Fabrika, jednom od tri najveće agencije ove vrste u Bosni i Hercegovini. Njihova kreativnost učinila je da su posteri Festivala MESS i vizualni identitet uvijek bili predmetom posebne pažnje.

Počeci rada Fabrike sežu do 1985. godine, kada je osnovan dizajnerski tim TRIO. Ime FABRIKA se, međutim, pojavljuje tek 1989. godine, kada je grupa dizajnera odlučila da svoj studio proširi u agenciju. Najvažniji period razvoja agencije počinje nakon rata, 1997. godine. Agencija se razvija, upošljava dodatne profesionalce i iz godine u godinu nudi sve više usluga. U 2000. godini Fabrika postaje najveća domaća nezavisna agencija koja svoje poslovanje zasniva na godišnjem obrtu sredstava. Fabrika iz godine u godinu raste i na tržištu se danas takmiči sa međunarodnim grupama i agencijama. U usporedbi sa ostalim „velikim igračima”, jedinstvenost Fabrike leži upravo u činjenici da je domaća agencija, nezavisna od bilo koje druge agencije ili grupe agencija.

Nagrade:
2005 – No Limit, Sarajevo Advertising Festival – Najbolja TV Reklama – TV reklama za MESS, 2005
2004 – Magdalena Festival for Creative Communication – Golden Bra, Najbolji poster /MESS 2004

Vrijeme: 18. – 31. oktobar 2010
Mjesto: Galerija java, Maršala Tita 21, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *