Izložba pobjedničkih radova online galerije SEE VISIONS

SEE VisionsIzložba pobjedničkih radova online galerije “SEE VISIONS” održat će se u petak, 13. marta 2009. godine s početkom u 20.00h u galeriji Novi Hram.

Na izložbi će biti predstavljeno 20 najboljih radova koje su odabrali posjetioci portala seevisions.hiza.ba i stručni žiri. Pored mladih umjetnika iz Regiona, čiji će radovi biti izloženi, posjetioci će imati priliku susresti se i sa predstavnicima ambasada zemalja članica Europske unije u BiH. Na izložbi će biti uručene nagrade za tri najbolja rada.

Prvo mjesto osvojio je Muratcan Karagoz iz Turske i nagradu od 500 eura. Drugo mjesto pripalo je Arneli Brkan iz Bosne i Hercegovine i nagrada u iznosu od 300 eura, dok je na trećem mjestu Ivan Iliev iz Makedonije kojem će biti uručena nagrada od 200 eura. Posjetioci izložbe uživat će u muzičkom izboru DJ Audio InFunction.

Portal seevisions.hiza.ba pokrenulo je Kulturno udruženje HIŽA Sarajevo i grupe polaznika Leadership Development programa kako bi pružila online prostor mladima iz Regiona za izložbu umjetničkih radova kojim prenose svoje viđenje procesa europskih integracija. Do danas je na online galeriji seevisions.hiza.ba objavljeno više od 120 radova mladih umjetnika iz cijelog Regiona. Više od 15.000 posjetilaca imalo je priliku vidjeti izložena djela ali ujedno i mogućnost upoznati se sa programima Europske unije najmjenjenim mladima iz Regiona. SEE VISIONS projekat prepoznale su bosanskohercegovačke i europske institucije koje su pružile značajnu podršku u realizaciji projekta.

Online galerija SEE VISIONS uvrštena je u službeni program “Europske godine kreativnosti i inovacije 2009 ” @ create2009.europa.eu. Europska unija je 2009. godinu proglasila godinom kreativnosti i inovacije želeći na taj način ukazati na značaj koji ove dvije oblasti imaju na ekonomski prosperitet zemalja, ali i na društveni i individualni razvoj.

SEE VISIONS projekat želi preraste u trajnu online galeriju koja će pružati prostor umjetnicima za promoviranje radova.

Izložba će biti otvorena do 15. marta 2009. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *