Izložba povodom Međunarodnog dana planete Zemlje

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planete Zemlje (22. april), EU info centar u Bosni i Hercegovini organizuje izložbu pod nazivom „Metamorfoza“, na kojoj će se predstaviti skulpture priznate bh. umjetnice Sanele Husić – Musabašić.

Rad Sanele Husić - Musabašić
Rad Sanele Husić – Musabašić

Skulpture predstavljaju ženske aktove prikazane kroz tri ciklusa napravljene od biorazgradivog materijala koji nas svakodnevno okružuje, poput recikliranog novinskog papira, jutanog konopca, vune…, slaveći moć prirode kroz tipične ženske karakteristike.

Izložba će biti otvorena u srijedu 22. aprila 2015. godine od 17:30 sati, u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a). Kustosice izložbe su istoričarke umjetnosti Elma Hodžić i Amina Hamzić.

Sanela Husić – Musabašić rođena je 01. augusta 1985. godine u Banovićima. Diplomirala je 2014. godine na odsjeku za skulpturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Učestvovala je na mnogobrojnim izložbama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Švedskoj.

Izložba povodom Međunarodnog dana planete Zemlje će biti i prilika da Anes Podić, predstavnik iz nevladine organizacije „Eko Akcija“, koja se bavi očuvanjem i zaštitom prirodnog okoliša u Bosni i Hercegovini, predstavi aktuelno stanje okoliša u Bosni i Hercegovini, te predstavi Inicijativu za nacionalne parkove u Bosni i Hercegovini.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.