Izložba slika i keramike Bate Bostandžića

Galerija Roman PetrovićU galeriji ‘Roman Petrović’ možete pogledati treću samostalnu izložbu slika i keramike Smajila Bate Bostandžića.

Izloženo je dvadesetak slika rađenih u tehnici ulja na platnu te približan broj keramičkih figura i maski. Radove, posebno slike, odlikuju intenzivne boje i snažna emotivnost.

‘Namjera mi je bila radovima dočarati jedan običan dan na moru te naglasiti poruku da je to jedini period kada čovjek razmišlja o najobičnijim stvarima, bez problema i svakodnevnice. Nit prirode i života protkana je kroz sve radove, pokazujući kako je život u stvari izuzetno jednostavan. Pored slika, izložio sam i dvodimenzionalne ploče, odnosno maske koje imaju elemente liftinga – one govore da se ne može pobjeći od starosti.’, kaže Bostandžić.

Figurice su rađene od gline koja se peče na 1'050 stepeni, dok se za glazuru proces pečenja ponavlja još osam do deset sati.

Smajil Bato Bostandžić likovni izražaj ispoljava kroz tri forme – ulja na platnu, keramiku i grafički dizajn. Izlagao je na samostalnim i kolektivnim izložbama u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Njemačkoj i Kaliforniji.

Izložba će biti otvorena do 24. januara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *