Izložba stripa u Centru za mlade na Gorici

stripJučer je, u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), otvorena je izložba radova mladih umjetnika škole stripa pod nazivom “Put u zemlju snova”.

Posjetioci imaju priliku vidjeti 30 radova čiji su autori: Majo Pavlović – koji vodi školu stripa u sklopu Centra, Česi Novaković, Elvir Jusufbegović, Amir Hadžić i Vedad Šabanadžović. Postavka će biti otvorena do 23. decembra 2009. godine.

“Radovi su objedinjeni u jednu tematsku cjelinu posvećenu imaginarnim svjetovima iz naše mašte, a do sada smo u Sarajevu imali devet izložbi sa drugim temama.”, kaže jedan od autora Majo Pavlović, profesor likovnog obrazovanja.

Škola stripa u Centru na Gorici radi od početka 2006. godine, a njeni polaznici uče pisanje sinopsisa i scenarija, skiciranje i crtanje originala. Uspostavljena je i saradnja sa organizatorima međunarodnog Festivala stripa ”Mafest” koji se svake godine održava u Makarskoj, gdje su polaznici ove škole tri puta izlagali svoje radove.

Poziv za pohađanje škole stripa stalno je otvoren za sve mlade zainteresovane za ovaj vid umjetnosti. Termini održavanja časova su ponedjeljkom i petkom od 19 do 21 sat. Uz ovu sekciju, u Centru za mlade na Gorici djeluju još i: škola novinarstva (subota u 11 sati), književni klub (četvrtak 18,30-21,30 sati), omladinski orkestar (subota 11-14 sati), škola gitare (subota 13-17 sati), škola klavira (subota 14-17 sati), likovna radionica (ponedjeljak i utorak 19-21 sat), kurs računara (subota 11-15 sati), te škola teatarskog plesa (subota 13-15 sati).

Članstvo u svim sekcijama je besplatno, a kontakt telefon za prijave je 220-568 (od 9 do 16 sati).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *