Izuzetni uspjesi studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu

Elektrotehnički fakultet u (ETF) u SarajevuOstvarenim rezultatima na prestižnim međunarodnim takmičenjima iz programiranja, studenti Elektrotgehničkog fakulteta u Sarajevu su još jedanput dokazali da se ova obrazovna ustanova nalazi u samom vrhu u regionu ali i šire.

Na 5. Međunarodnom takmičenju “Hardver & Softver” održanom u Novom Sadu 26. – 30. oktobra 2009. godine, ekipa ETFa Sarajevo ubjedljivo je osvojila prvo mjesto. Tim u sastavu: Alvin Abdagić (AE), Teo Eterović (RI), Enio Kaljić (TK) i Emil Delić (AE) jedini je ostvario 100% postavljenog zadatka (pa i nešto više od toga), i time deklasirao ekipe iz Novog Sada, Niša, Skoplja, Temišvara, Banja Luke i Istočnog Sarajeva.

Par dana ranije, 24. oktobra ekipa Univerziteta u Sarajevu sastavljena od dva studenta ETFa i jednog PMFa osvojila je odlično 14. mjesto na međunarodnom takmičenju iz programiranja IEEE Xtreme u konkurenciji 710 ekipa sa univerziteta širom svijeta, uključujući i poznata imena kao što su Stanford, MIT i sl.

Pridružite nam se na promociji rezultata takmičenja H&S koja će se održati u Velikom amfiteatru ETFa u četvrtak, 5. 11. 2009. u 11:30.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *