Ja BiH…hrvatski film u Sarajevu 2010.

HKD NapredakHrvatsko kulturno društvo “Napredakâ” organizirat će od 21. do 26. juna u Sarajevu manifestaciju “Ja BiH… hrvatski film u Sarajevu 2010.â”

Projekcije najboljih starijih i novijih hrvatskih filmova održavat će se u velikoj koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Sarajevo u dva termina – 17.00 i 20.00 sati.

Program će biti upotpunjen izborom dokumentarnih filmova te najboljih ostvarenja Zagrebačke škole crtanih filmova. Sve projekcije će biti besplatne.

Selekciju hrvatskih filmova uradio je urednik HRT-a čelo Hadžiselimović, vizualni identitet i scenografiju završne svečanosti umjetnik i dizajner Ivica Propadalo, a voditelj i koordinator projekta je predsjednik Udruženja “Ja BiHâ” Ismet Efendić. Isti je autorski tim organizirao “Dane bosanskohercegovačkog filma u Zagrebuâ” 2008. i 2009. godine.

Manifestacija će ujedno biti doprinos proslavi dvadesete godišnjice obnove rada HKD “Napredakâ”. Na završnoj večeri sarajevskoj publici će se s novom postavom predstaviti pop-rock grupa “Teška industrijaâ”.

Predloženi projekt “Ja BiH… hrvatski film u Sarajevu 2010.â” pomogli su Grad Zagreb, Gradski Ured za obrazovanje, kulturu i sport i Grad Sarajevo, a realiziran je sredstvima gradova Zagreba i Sarajeva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *