Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Izložbom Berina Tuzlića i nastupom njegove muzičke grupe ‘Paranoid Android’, u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, u Zagrebu je otvoren festival pod nazivom ‘Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu’.

Rad Berina Tuzlića izložen na festivalu (Zagreb, 9. septembar 2013)
Rad Berina Tuzlića izložen na festivalu (Zagreb, 9. septembar 2013)

Festival je otvoren u zagrebačkoj Galeriji Velvet, koncertom sarajevske grupe Paranoid Android i izložbom grafika, crteža i animiranog filma bubnjara i likovnog umjetnika Berima Tuzlića. U blizini je i zagrebačko kino Tuškanac, gdje će biti održan filmski dio festivalskog programa.

Festival se sastoji od kolažnog programa koji uključuje filmove, muziku, izložbe, predstavljanje knjiga…

U utorak, 10. septembra od 20 sati, u kinu Tuškanac će biti prikazani kratki igrani filmovi umjetnika iz Bosne i Hercegovine. Od 21 sat publika može pogledati film Aide Begić ‘Operacija kino’.

Berin Tuzlić za bubnjevima (Zagreb, 9. septembar 2013)
Berin Tuzlić za bubnjevima (Zagreb, 9. septembar 2013)

U srijedu, 11. spetembar 2013. od 19 sati u Galeriji Velvet će biti održana promocije knjige Fiikreta Hodžića ‘I ja sam iz Srebrenice’, nakon čega će od 20 sati na jezeru Bundek nastupiti Teška industrija i Kemal Monteno.

Umjetnici iz Sarajeva i drugih bh. gradova, po drugi put gostuju u Zagrebu na ovaj način, dok je u Sarajevu ove godine Zagreb nastupio po četvrti put.

Filmovi bh. autora, ‘Jasmina’ i ‘Cirkus Columbia’ prikazuju se u četvrtak, 13. septembra 2013. od 19 odnosno 21 sati u kinu Tuškanac, a na svečanom zatvaranju, u petak u Galeriji Velvet, nastupa klapa Hrvoje iz Mostara, nakon čega u kinu nastupaju Magacin Kabare, Tantijema te Zana Marjanović i Jazz trio: Šukalo, Hadžić i Sirbubalo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *