Ja koja imam nevinije ruke na sceni Sarajevskog ratnog teatra

U srijedu 24. februara 2016. godine, na sceni Sarajevskog ratnog teatra će od 20 sati gostovati predstava JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE.

Ja koja imam nevinije ruke, &td teatar
Ja koja imam nevinije ruke, &td teatar

Predstava, koju publika može pogledati u sklopu ovogodišnjeg festivala Sarajevska zima, autorski je projekt glumice i autorice dramaturškog predloška Vesne Tominac Matačić, redatelja Ivana Lea Leme i producentice Tatjane Aćimović.
Dramski predložak za predstavu o životu kontroverzne hrvatske pjesnikinje Vesne Parun, koja nam je ostavila u nasljeđe djelo nedostižne umjetničke vrijednosti, kompilirala je glumica Vesna Tominac Matačić, koja i glumi pjesnikinju Vesnu Parun. U predstavi, osim najvažnijih epizoda iz Vesninog života, autori se prisjećaju i najpoznatijih, ali i nekih manje poznatih pjesama najveće hrvatske pjesnikinje druge polovice 20. stoljeća.
Godinu dana prije svoje smrti, Vesna Parun objavljuje rezime svog stvaralaštva pod naslovom JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE. U predgovoru tog opseţnog asinkronog odabira Vesna kaže: ´…uz ovu rijeku jezika, teče iz istog izvorišta i u istom smjeru još jedna, nijema, neobilježena, materinska. Ta rijeka je život sam. To smo ja i moja sudbina kao svemirska zagonetka, etnička jednadžba, biološko duhovni kaos.´

Predstava je 2015. godine osvojila Grand Prix na međunarodnom festivalu monodrame ‘International festival of monodrama Bitola, 2015.‘ a već treću sezonu s velikim uspjehom igra u Teatru &td.

Cijena ulaznice je 10 BAM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere. Rezervacije se mogu obaviti pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inboks https://www.facebook.com/sartr1992/.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *