Ja sam Stolac!

Ja sam STOLAC!Puštanjem u funkciju humanitarnog broja 090/290-010, putem kojeg građani BiH imaju priliku da s jednom KM podrže obnovu kulturne baštine BiH u Stocu, Forum mladih zvanično kreće u realizaciju projekta ‘Ja sam Stolac’.

Projekt je zamišljen kao pothvat sa svrhom promocije i obnove kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine i u tom smislu i međukulturalnog poštivanja naroda u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Stolac koji je sredina s najgušćom koncentracijom nacionalnih spomenika na području države od kojih su mnogi ugroženi kako zbog nemara tako i zbog namjerne devastacije.

Dubioza Kolektiv – Ja sam STOLAC!
[audio:http://protest.ba/v2/audio/stolac.mp3]
download mp3

Projekt uključuje produkciju TV spota u kojem se promoviše kulturna baština Stoca kao integralni i jedan od ključnih sadržaja zajedničkog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Spot je popraćen muzičkom podlogom, tj. pjesmom koja je napisana i izvedena isključivo u svrhu podizanja svijesti o nužnosti očuvanja i zaštite naslijeđa kao i o ukupnim društvenim i historijskim konotacijama istog.

Ciljna grupa projekta je prvenstveno mlađa populacija koju je potrebno uključiti u navedene pozitivne procese. Pjesmu izvodi popularna grupa “Dubioza kolektivâ”. Iz pjesme je izveden i kraći džingl koji će se emitovati na vodećim TV i radiostanicama kao i internet portalima po više puta dnevno u kojem se građanima nudi i broj telefona putem kojeg mogu donirati jednu KM za obnovu kulturne baštine BiH u Stocu. Također je urađen i štampani promo koji će također biti prezentovan u sklopu projekta.

Planirano je i održavanje promotivnog koncerta na jednom od prepoznatljivih historijskih lokaliteta u Stocu uz nekoliko javnih tribina o temi značaja kulturne baštine, identiteta, saopćio je GO Foruma mladih Stolac.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *