Jahorinafest 2009

Jahorinafest 2009, potpisivanje pokroviteljstvaGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović potpisali su na Palama Protokol o pokroviteljstvu 3. Internacionalnog festivala ekološkog i turističkog filma i promotivnih spotova “Jahorinafest 2009”, koji će se održati na Jahorini, u periodu od 29. novembra do 02. decembra 2009. godine.

“Sa zadovoljstvom smo se pridružili maniefstaciji koja ima privredno-kulturni, ali i olimpijski karakter. Sarajevo je olimpijski grad, i okolne olimpijske planine su naše zajedničko dobro, a zauzimaju i značajno mjesto u ukupnoj turističkoj ponudi. U pitanju je i interes ekološke ljepote, i bio bi grijeh ne pokazati svijetu tu ljepotu.”, rekao je između ostalog tom prilikom gradonačelnik Alija Behmen.

Prema riječima gradonačelnika Vinka Radovanovića, Grad Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo moraju i trebaju sarađivati, a ovaj festival je idealna prilika za to jer se u okviru njega promovišu turizam i ekologija.

Jedan od pokrovitelja manifestacije je i OHR, a Visoki predstavnik uputio je kratku poruku da „Bosni i Hercegovini treba baš ovakva manifestacija i saradnja”.

Cilj Festivala je da afirmiše ekološke i turističke vrijednosti svih zemalja svijeta jer je ekološka sredina mjesto življenja svih ljudi na svijetu, ali istovremeno i najugroženije mjesto na planeti. Pored takmičarskog dijela programa, u kome se očekuje pedesetak filmova u zvaničnoj selekciji, bit će organizovano niz pratećih manifestacija vezanih za ekologiju i turizam.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *