Japanci nastavljaju ulagati u Sarajevu

Japanci sa gradonačelnikom BehmenomGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas Masao Shikanoa, šefa predstavništva za Balkan Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) koji je čelnicima Grada prezentirao projekte koja ova agencija namjerava raditi u Sarajevu.

“Prvi projekat je nabavka rezervnih dijelova za ranije donirane autobuse sarajevskom GRAS-u, za šta je Vlada Japana osigurala 10 miliona jena. Također želimo raditi na promociji bh. turizma jer u Japanu vlada interes za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za Sarajevo kao olimpijski grad.”, istakao je gospodin Shikanoa.

Shikanoa je čelnicima Grada predstavio i projekte JICA na području BiH poput mogućnosti finansiranja projekta izgradnje koridora Vc koji prolazi kroz BiH, te podrške Termoelektrani Ugljevik.

Gradonačelnik Alija Behmen ovom prilikom se zahvalio prijateljskom Japanu na pomoći Sarajevu i Bosni i Hercegovini ističući kako narod BiH tu pomoć, koja prelazi 500 miliona US dolara, itekako cijeni, naglasivši kako je Gradska uprava Grada Sarajeva spremna sarađivati sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju i na budućim projektima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *