Jedan vozač GRAS-a vozi putnike

Jutros je na posao došao vozač kombija Fehim Oruč, i bez problema uzeo nalog, izvezao vozilo, te trenutno obavlja vožnju prema Mahmutovcu.

Tramvaji već danima stoje
(Sarajevo, 8. april 2013)

Iz GRASA dolaze nešto drugačije vijesti nego posljednjih 7 dana. Naime, jutros je na posao došao vozač kombija Fehim Oruč, i bez problema uzeo nalog, izvezao vozilo, te trenutno obavlja vožnju prema Mahmutovcu. Ipak, to je uradio samo jedan vozač, a ostali su se oglušili na rok koji im je sinoć dala Skupština Kantona Sarajevo da jutros u četiri sata bezuslovno uspostave javni prijevoz.

Nakon sinoćnje sjednice Skupštine KS, vršilac dužnosti direktora Grasa Mubera Begić-Žiga i predsjednik Nadzornog odbora Izet Horman su izašli među radnike sa kojima su razgovarali više od dva i po sata. Radnici su odbili da voze. Trenutno se, u skladu sa Zakonom o radu, provodi postupak utvrđivanja odgovornosti. Podnijeta je i tužba Općinskom sudu u vezi utvrđivanja nelegalne obustave saobraćaja. Priča se da će od resornog ministarstava ići i prijava Tužilaštvu.

Radnici Grasa nezakonito su obustavili rad u večernjim satima 2. aprila 2013. godine i od tada su građani Sarajeva uskraćeni za javni gradski prijevoz. Iako je Vlada Kantona Sarajevo angažovala druge autoprevoznike i osigurala alternativni prijevoz to nije dovoljno da se zadovolje potrebe građana.

foto: Mina Ćorić

Vezano: Mina Ćorić: Tramvaj, autobus, trolejbus zvani čežnja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *