Jelko Kacin, Počasni građanin Kantona Sarajevo

Fikret Musić, Jelko Kacin
Fikret Musić, Jelko Kacin
Zbog izuzetnih zasluga koje se ogledaju u davanju podrške pravednoj borbi za odbranu Sarajeva, kao i unapređenju međunarodne saradnje te razvijanja međunarodnih međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera, kultura… Kanton Sarajevo je članu Parlamenta Evropske unije gospodinu Jelku Kacinu dodijelio Povelju počasnog građanina Kantona Sarajevo.

“Ova povelja za mene je veliko priznanje za ono što smo radili u Evropskom parlamentu i ona pokazuje da ono što smo radili u tom paralamentu nečemu služi i da je bilo zapaženo, jer je vrlo važno početi jačati pozitivne vibracije koje su potrebne da BiH već jednom odsanja svoju prošlost i počne sanjati svoju budućnost.”, komentarisao jue Kacin nakon uručenja Povelje.

Potrebno je stvarati pozitivnu budućnost i ubrzavati prelazni period kao i transformacije koje su potrebne kako bi država BiH bila efikasnija i uspješnija na putu ka i u Evropskoj uniji.

“Neki još izmišljaju razloge zašto se to ne može, a upravo u tom pogledu potrebno je nešto promijeniti i ljudima reći da nema smisla izmišljati prošlost nego izmišljati budućnost. Za one koji to ne znaju, neće, ne žele i ne umiju treba reći da je došao kraj njihove političke karijere.”, smatra Kacin.

Jelko Kacin je zaslužio ovo priznanje iz više razloga, među kojima je i taj da je upravo Kacin predlagač Rezolucije o Srebrenici.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *