Jesmo li spremni za društvo dijaloga?

dijalogŠesta u serijalu javnih tribina “Putem dijaloga” održana je u srijedu, 26. maja 2010. godine u 19 h u prostorijama ŽEC “Nahla”.

Tribina “Jesmo li spremni za društvo dijaloga?” dio je Nahline sedmice kulturnog dijaloga koje traje od 24. do 30. maja.

Moderatorica tribine bila je mr. čermana Šeta, a uvodničari: doc. dr. Fahira Fejzić, s Fakulteta političkih nauka i mr. Marko-Antonio Brkić, direktor Međureligijskog instituta u Sarajevu.

Učesnici su kroz aktivni dijalog nastojali odgovoriti na sljedeća pitanja: Da li mediji danas podstiču dijalog ili promoviraju konflikt? Koliko je naše društvo spremno za dijalog i prihvatanje različitosti? Šta danas znači dijalog na individualnom i društvenom planu? Koje su najizazovnije sfere za dijalog i kolika je odgovornost pojedinca za njegovo iniciranje?

Specijalni gost tribine bio je g. Michael Moore, direktor Britanskog savjeta u Bosni i Hercegovini, koji je govorio o britanskim iskustvima i predstavio neke pozitivne primjere iz britanskog društva vezane za dijalog među kulturama.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *