Jesmo li to bili mi? Koste Kulundžića

Jesmo li to bili mi?Galerija Duplex 10m2 će 16. aprila 2010. godine ugostiti Kostu Kulundžića i njegovu prvu izložbu u Sarajevu, kojom predstavlja 10 velikih, nenezavršenih i sažetih djela koja objedinjuju njegov o vezi između krvi i vjerovanja.

Iako je obilježen konfliktom bivše Jugoslavije, Kosta ne želi otpočeti ovu temu na nekom određenom geografskom mjestu; on radije opisuje “globalno zlo” koje oduvjek izjeda našu povijest i naše društvo.

Mješajući slike trenutnih dešavanja sa portretima svojih bližnjih, umjetnik nam objašnjava da se ratnici mijenjaju, ali sistem ostaje isti i neumorno se ponavlja.

Kao u muzičkoj igri sa jednom stolicom manje, ovaj užas koji mješa vjeru s krvi je prošao njegovom zemljom, i tu se smjestio prije nego što krene dalje.

“Svoje djelo u BiH želim prikazati s velikim ponosom i mnogo poniznosti. Ovo je više od izložbe, jer želim zaključiti rad posljednjih godina razotkrivajući religijske konflikte u Sarajevu, tamo gdje je bilo najteže, najnehumanije. Često sam sa osjećajem krivice, naspram ovih događanja, osjećao srdžbu, i ništa nisam shvatao.”, kaže Kulundžić.

Kostu Kulundzića trenutno predstavljaju galerija Magda Danysz u Parizu, galerija Raphael 12 u Frakfurtu i 18 Gallery iz Šangaja.

Vrijeme: 16. april 2010 @ 20h
Mjesto: Duplex Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *