Još nije utvrđen uzrok curenja plina u centru Sarajeva

ulica Mula Mustafe Bašeskije, SarajevoU sarajevskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije u utorak je oko 23 sata prijavljeno curenje plina.

Zbog jake koncentracije plina, oko jedan sat iza ponoći evakuirani su i stanari iz stambenih zgrada. S obzirom na to da je riječ o specifičnom terenu sa više objekata i podzemnih instalacija, formiran je tim koji prati situaciju i utvrđuje uzrok curenja plina.

Stanari u ulici Mula Mustafe Bašeskije od broja 21 do 25, nakon što su osjetili miris plina, napustili su svoje stanove. Vratili su se tek u ranim jutarnjim satima kada su dobili potvrdu da je situacija stabilna.

U timu na terenu su predstavnici Sarajevogasa, Civilne zaštite, vatrogasnih službi, policije i Općine Stari Grad. Oni sarađuju sa stanarima od momenta prijavljivanja curenja gasa.

„Sada polako saniramo i otklanjamo te veće poremećaje, problem smo suzili na ovaj lokalitet i nadam se da ćemo vrlo brzo identifikovati mjesto curenja i pristupiti sanaciji”,kazao je za TVSA Salih Selmanović, direktor Sarajevogasa

Čim je prijavljeno curenje plina stanarima u ovoj ulici je isključena elekrična energija i do jutarnjih sati je bio obustavljeno odvijanje saobraćaja ovom ulicom.

„Prema mjerama sigurnosti to smo morali uraditi sada ljudi ne moraju da strahuju da će doći do varničenja i tek onda bi nasatala katastrofa i došlo do eksplozije”, naglasio je načelnik općine Ibrahim Hadzibajrić

Predstavnici Sarajevogasa upućuju apel našim sugrađanima da imaju strpljenja do identifikacije uzroka curenja plina.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *