Juan M. Tintore: Počasni građanin Grada Sarajeva

Juan M. Tintore, počasni građanin Grada Sarajeva
Juan M. Tintore, počasni građanin Grada Sarajeva
Priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva dodijeljeno je Juanu M. Tintoreu, predsjedniku Kraljevskog teniskog kluba Barcelona.

Priznanje je Tintoreu, u sarajevskoj Gradskoj upravi, uručio zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji.

“Juan Maria Tintore je svojim zalaganjem i ljubavlju prema Sarajevu učinio mnogo na oživljavanju teniskog sporta. Pored turnira koji je pokrenuo, promovirao je grad na najvišem međunarodnom nivou, dovodeći u Sarajevo Margalja, bivšeg gradonačelnika Barcelone, Samarana, počasnog predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, Laportu, predsjednika FC Barcelona, Jamesa, predsjednika Tennis Europe, Badljea, ministra sporta Katalonije, Perisa, predsjednika Katalonskog teniskog saveza”, saopćeno je iz Gradske uprave.

Zahvalivši, kako je rekao, na velikom poštovanju i časti koja mu je ukazana, Juan M. Tintore je naglasio kako se osjeća građaninom Sarajeva od momenta kada je prvi put (1997. godine) došao i kako je primljen u našem gradu.

„Ja sam mnogo naučio od vas, od vaše solidarnosti i nastojanja da prevaziđete situaciju u kojoj ste bili. Lično ću učiniti sve što bude u mojoj moći za Sarajevo ubuduće. Također vam želim da što prije postanete član Evropske unije, što će vam donijeti prosperitet”, rekao je počasni građanin Sarajeva Juan M. Tintore, prilikom uručenja priznanja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *