Jubav u vrime kupusa u The Pub-u

U ponedjeljak, 2. decembra 2014. godine, u sarajevskom The Pub (Envera Šehovića 15 će biti održana regionalna premijera monodrame JUBAV U VRIME KUPUSA, svestrane Dalmatinke Tonke Alujević.

Jubav u vrime kupusa, Tonka Alujević
Jubav u vrime kupusa, Tonka Alujević

Zamišljena kao iskreno podsjećanje na najbolji dio u svima nama, monodrama ‘Jubav u vrime kupusa’ iako je teatarska forma nije gluma već pripovjedanje o nečemu što nam se svima dogodilo ili događa: ‘Na ovim nesretnim prostorima borili smo se i gorili za svoja prava na religiju, nacionalnost, političko opredjeljenje i seksualnu orijentaciju, za feminizam, životinje i zaštitu prirode, dok je naš emotivni život guran pod tepih, onamo gdje nikome nije mogao smetati. I sad ispada kao da ga za sve ovo, svima tužno vrijeme, nije ni bilo među nama.’, kaže Tonka Alujević.

Tonka u autorskoj monodrami ne tumači, sudi, kritizira, analizira ili savjetuje, ona ne propovjeda već pripovjeda, a jedna od priča nastala je prema motivima iz ličnog emotivnog iskustva koje je podrazumijevalo zaljubljenost jednog kontinentalca koji je zbog ljubavi naučio sve ono što prosječan Dalmatinac nikad dobro ne nauči- jediriti, plivati, ploviti… Autorica nam pripovjeda o susretu nakon dvadeset šest godina, spoju dva identiteta, mentaliteta, grada i države…

Tonka Alujević je spisateljica, putopisac ,avanturistica, autorica dokumentarnih emisija i TV emisija. Trenutno vodi i uređuje emisiju ‘Nemiran duh’ na splitskom Kanalu 5. Nakon niza uspješnih projekata i tri objavljene knjige, te krstarenja po svijetu na motoru ili u najmanjem brodu, odlučila se posvetiti autorskoj monodrami ‘Jubav u vrime kupusa’ te predstaviti je u Bosni i Hercegovini.

Večerašnje izvođenje u The Pabu na Dolac Malti ujedno je i regionalna premijera zanimljive monodrame nesvakidašnje autorice.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *