Kad je noć hladna i zvjezdana

Emira, sjetiš li se rodnih krajeva? Zimi kada zviždi košava i snijeg napada? Emira, kada čujem kuknjavu vjetrova više me je strah Beograda od onih naših vukova.

Prvi album Crvene jabuke iz 1986. godine, antologijski je primjerak autentične sarajevske pop-rock škole.
Prvi album Crvene jabuke iz 1986. godine, antologijski je primjerak autentične sarajevske pop-rock škole.

Doš'o je iz nekog sela bogu za leđima. Nije se nad'o gradu i kulama, tek da pokuša. To ga je dovelo skoro do ludila, dani k'o ‘ciganska godina’ – pivo i rakija.
Nedjeljom, koliko može on se dotjera, pa ‘cipel cugom’ do Arilja, gdje je radila – Emira. Sa njim se još kao dijete igrala. Bila mu je k'o rođena, jedina kojoj može da se izjada: Emira, sjetiš li se rodnih krajeva? Zimi kada zviždi košava i snijeg napada? Emira, kada čujem kuknjavu vjetrova više me je strah Beograda od onih naših vukova.
Nedjelja, nekako čudno prazna birtija. Rekli su mu da je otišla s’ nekim gazdom iz Kraljeva. I danas dan kruži priča među alasima – kad je noć hladna i zvjezdana k'o da iz rijeke neko doziva, nekoga: Emira, sjetiš li se rodnih krajeva? Zimi kada zviždi košava i snijeg napada? Emira, kada čujem kuknjavu vjetrova više me je strah Beograda od onih naših vukova.

Crvena Jabuka - Emira (Kad je noć hladna i zvjezdana)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *