Kad primitivci uzjašu na vlast

Tasim Kučević u akcijiTasim Kučević, osuđen na 12 godina zatvora i 280.000 KM kazne za organizovani kriminal, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju, brutalno je u dvorištu državnog suda fizički napao i udarcima oborio na tlo tetku djevojke koja je bila žrtva njegovih kriminalnih aktivnosti.

Almiru Čajić je još 1996. godine iz izbjegličkog kampa iz Hrvatske odveo u Italiju i tamo je tjerao na prostituciju, o čemu je izvještavao FTV politički magazin 60 minuta. Djevojka se, dvije godine poslije, navodno objesila, iako je samo sedam dana prije svojoj majci rekla da se vraća kući.

Kučević se branio sa slobode. Jučer je došao saslušati drugostepenu presudu Apelacionog vijeća. Prije nego je ušao u sud da čuje presudu, zastao je da se pokaže novinarima. Prišla mu je žena s inicijalima M.S., inače tetka Almire Čajić, jedne od žrtava Kučevićevih kriminalnih radnji, djevojke koju je u Italiji tjerao na prostituciju, nakon čega je ona izvršila samoubistvo.

Tasim Kučević je mislio da mu je prišla novinarka. Kada je shvatio da nije, uslijedio je stravičan udarac. Kriminalac Kučević napao je i novinarku Vildanu Duran, koja je pokušala odbraniti ženu koju je udarao. Ona se jedina borila s Kučevićevim tjelohraniteljima i jedina je htjela pomoći žrtvi.

Kučević je poslije ušao u sud, mrtav-hladan, i saslušao odluku Apelacionog vijeća. Osuđen je na 12 godina zatvora, nakon čega je pušten na slobodu dok se ne odredi mjesto služenja kazne. On poriče da je ikoga napao. Ja sam nju samo odgurnuo, kaže on.

MUP Kantona Sarajevo upoznat je s incidentom u dvorištu Suda BiH, Sud BiH je bez komentara, a SIPA nedostupna. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Dragana Mioković je rekao da je kantonalni tužilac naložio MUP-u Kantona Sarajevo da se Kučević pozove u policiju, gdje je od njega uzeta pismena izjava o okolnostima krivičnog djela nanošenje lakih tjelesnih povreda, kao i od oštećenih M.S. i novinarke Vildane Duran. Prema njegovim riječima, Kučević je nakon toga pušten.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *