Kad su laseri na nebu ispisali Zdravko Čolić

Zdravko Čolić i Dino Merlin u SarajevuPrijatelji i velike zvijezde bivše Jugoslavije, Zdravko Čolić i Dino Dervišhalidović su se sreli u Sarajevu gdje je Čola boravio kako bi sve spremio za veliki koncert 31. jula 2010. godine na koševskom stadionu.

Čola je došao u radnu posjetu Sarajevu sa svojim timom, na čelu sa menadžerom Adisom Gojakom, a već po dolasku u prestonicu BiH posjetili su stadion „Koševo”, gdje je Čola prvi put nastupio 1978. godine. Popodne se Čola susreo sa svojim prijateljem i saradnikom Dinom Merlinom. Prijatelji su se srdačno ispričali i prisjetili starih dobrih vremena.

Dino je Čoli ispričao kako je 1978. godine bio veliki Čolin fan i da je tada bio na koncertu na “Koševu”. Prisjetio se pozitivne energije i fasciniranosti opremom koju je tada u Sarajevo dovukla ekipa benda “Pink Flojd”. Tada su laseri na nebu iznad “Koševa” ispisali Zdravko Čolić preko gomile teških oblaka koji su se približavali stadionu. Nevrijeme se obrušilo na stadion i, nažalost, koncert je morao biti prekinut.

“Sve se za sada odvija prema planu, što je sasvim očekivano, jer je ekipa koja radi na koncertu prilično uigrana. Ovog puta je sasvim izvjesno da se neće ponoviti 1978. godina, kada smo zbog kiše morali da prekinemo koncert na „Koševu”. Tada je oprema dovezena iz Engleske, od ekipe „Pink Flojda”, i jednostavno nismo mogli da je adekvatno zaštitimo od padavina. Današnja oprema je, naravno, dosta kvalitetnija i nema straha od nekih kvarova”, potvrdio je Čola.

Čola i Dino su se uz smijeh prisjećali detalja iz prošlosti. Dino Dervišhalidović je autor dva velika Čolina hita: “Da ti kažem šta mi je” i “Kao moja mati”, koji su na Čolinom standardnom koncertnom repertoaru. Dino je na kraju obećao Čoli da će biti njegov gost na koncertu i da će zbog njega prekinuti krstarenje na koje kreće ovih dana.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *