Kafa dobrodošlice ispred Katedrale

Katedrala Srca Isusova, Sarajevo13. juna 2009. godine u 12 sati će započati “Kafa dobrodošlice” događaj obilježavanja ljetne turističke sezone u Sarajevu.

Kako je u Bosni i Hercegovini dobrodošlica uvijek iskazivana posluživanjem kafe, tako i početak ljetnje turističke sezone i dobrodošlicu svim posjetiteljima grada Sarajeva želimo iskazati služenjem kafe dobrodošlice. Kafa će biti servirana iz najveće džezve na svijetu, djela sarajevskog kazandžije Nasira Jabučara, koja je svoje mjesto našla i u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda.

Uz kafu dočekušu služit će se i rahatlokumi, a sve će biti propraćeno i zabavnim programom, koji treba da prezentira bogato kulturno-historijsko naslijeđe naroda iz Bosne i Hercegovine. Također, kroz ovaj događaj bit će predystavljen i dio turističko – ugostiteljske ponude Kantona Sarajevo i Federacije BiH, kroz postavljanje štandova sa gastronomskom ponudom, suvenirima i zanatskim proizvodima, te dijeljenje promo materijala i emitiranje promo filmova.

U zabavnom dijelu programa nastupit će „Sarajevo Drum Orchestra”, KUD „Proleter”, DJ koji će puštati tradicionalnu bosanskohercegovačku muziku, Plesni centar „Gloria”, Plesno-baletni studio „Lucca dance”, te grupa „Čerkez Karasevdah band”, koja izvodi najljepše bosanske sevdalinke.

Na trgu ispred Katedrale će biti postavljeno ozvučenje, LED ekran, kao i bina na kojoj će nastupiti izvođači.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *