Kakav grad želim

Prezentacija - Kakav grad želim (Sarajevo, oktobar 2010)
Prezentacija - Kakav grad želim (Sarajevo, oktobar 2010)
U okviru obilježavanja međunarodnog praznika “Dječija nedjelja”, od 4. do 10. oktobra 2010. godine, Općina Novo Sarajevo se pridružila programu koji se realizuje na nivou Kantona Sarajevo.

Naime, projekt pod nazivom “Grad – općina po mjeri djeteta”, koji realizuje organizacija “Naša djeca” Sarajevo uz podršku Općine Novo Sarajevo, učestvuju i osnovne škole OŠ “Čenigić Vila I”, OŠ “Grbavica I”, OŠ “Grbavica II”, OŠ “Hrasno”, OŠ “Isa-beg Ishaković”, OŠ “Kovačići”, OŠ “Malta”, OŠ “Pofalići”, te OŠ “Velešićki heroji”.

Tokom izvođenja projekta će biti realizovane brojne aktivnosti sa učenicima navedenih osnovnih škola radi stavarnja uslova koji imaju za cilj uspostavljanje Dječijeg Općinskog vijeća uzimajući u obzir i specifične ciljeve projekta kao što su da djeca steknu znanje i vještine u participaciji, da se mišljenje djece uvažava pri donošenju odluka koje se tiču djece, da djeca izraze svoje mišljenje kakav grad žele, zatim da učestvuju u društvenom životu sredine u kojoj žive, te da se podigne nivo odgovornosti i svijesti kod lokalnih zvaničnika o pravu djece na participaciju.

Učenici osnovnih novosarajevskih škola u prostorijama JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo” su održali i prezentaciju u kojoj su predstavili rezultate istraživanja na temu “Kakav grad želim”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *