Kamerni teatar 55: Uspješna godina

Kamerni Teatar 55, Sarajevo“Sjajne kritike i osvojene nagrade te mnogobrojna gostovanja u BiH i inostranstvu potvrdili su da je Kamerni teatar 55 iza sebe ostavio još jednu izuzetno uspješnu sezonu i potvrdio status najnagrađivanijeg teatra u BiH”, ocijenjuje Zlatko Topčić, direktor Kamernog.

Kamerni teatar 55 u novu godinu ulazi sa izrazito ambicioznim repertoarom koji će donijeti tri premijerne predstave.
Tako je ovih dana već počeo rad na predstavi “Staza divljači”, u bosanskohercegovačkoj verziji prevedena kao “Bjesnilo”, koju će prema tekstu Franca Ksavera Kreca režirati Sulejman Kupusović. Predstava bi trebala biti premijerno izvedena početkom fenruara.

Helverova noćKrajem februara je predviđena i premijera predstave “Bolest porodice” italijanskog pisca Fausta Paravidinija koju će režirati Selma Spahić, dok će u aprilu ili maju biti održana premijera predstave “Kamen” u režiji Dine Mustafića.

Kamerni teatar 55 je sa, sada već, kultnom predstavom “Helverova noć” u februaru gostovao u Nikšiću gdje je proglašen apsolutnim pobjednikom, obzirom da je odnio nagrade za najbolju glumicu, najboljeg glumca te najbolju predstavu u cjelini.

Ista predstava je, u novembru, gostovala na festivalu u Madridu. Iako festival nije takmičarskog karaktera, predstavu “Helverova noć” su kritičari i publika proglasili najboljom od svih, među teatrima cijele Evrope.

Kamerni teatar je gostovao i na Međunarodnom teatarskom Skupi festivalu u Skoplju i to sa predstavom “Bog pokolja”, a “Žaba” je pobrala brojne pozitivne kritike i nagrade. Osim gotovo svih većih gradova u BiH, ta je predstava igrana i pred publikom u Poljskoj, Zadru, Zagrebu i Beogradu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *